Kip in romertopf

Kip in romertopf

Smulweb imageSmulweb

Kip in romertopf, een ovenschotel met groenten en aardappelen. De kipfilets zijn heerlijk zacht door het stomen in de pot. Voeg bouillon en kruiden toe en laat de oven het werk doen. Serveer de romertopf met een lekker stuk brood.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip in romertopf op tafel.

  1. Laat de romertopf 15 minuten in koud water weken.
  2. Maak groenten en aardappelen schoon en snijd ze in niet te kleine stukken. Meng ze door elkaar.
  3. Los een bouillonblokje op in water of kippenfond.
  4. Leg een laag groenten op de bodem van de pot. Voeg een deel van de kruiden toe en leg daar kippenbillen bovenop. Voeg nog wat kruiden toe en leg opnieuw een laag groenten. Giet de bouillon eroverheen.
  5. Plaats de deksel op de pot en zet de romertopf in een KOUDE oven. Verwarm de oven tot 200°C en laat alles ongeveer een uur gaar worden (afhankelijk van de dikte van de billen).
  6. Indien geen romertopf beschikbaar is, kan je dit recept ook goed klaarmaken in een andere ovenschotel met deksel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte