Nasiballen of schijven

Nasiballen of schijven

Smulweb imageSmulweb

Maak overheerlijke nasiballen of schijven door de nasi op smaak te brengen met bouillon en dit te mengen met een stevige roerbare massa, afgekoeld in ronde vormen gedrukt en gepaneerd en gebakken in de frituurpan voor zes minuten. Serveer de nasischijven of bewaar ze in de vriezer.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Nasiballen of schijven op tafel.

  1. Kook een liter water en los daarin twee bouillonblokjes op.
  2. Smelt de boter in een pan, laat het niet te heet worden.
  3. Voeg nu het meel langzaam toe, blijf roeren !!!
  4. Als het geheel een stevige roerbare massa is geworden, voeg dan de bouillon langzaam toe en blijf roeren.
  5. Giet een deel van de inhoud van de pan over de koude nasi, bewaar de rest van de inhoud in de pan.
  6. Meng het geheel met de handen door elkaar. Het mengsel moet wanneer er een balletje van gedraaid wordt niet uit elkaar vallen. Voeg anders de rest van de inhoud van de pan toe.
  7. Laat de massa even afkoelen. Met een ronde vorm kunt u makkelijk de nasischijven maken. Druk de vorm in het nasimengsel en haal hem er vervolgens weer uit. Leg het op een snijplank en druk de nasimassa nog even goed aan, verwijder dan de vorm.
  8. Wentel de nasischijven rondom door het paneermeel.
  9. Haal de nasischijven door de geklutste eieren en wentel ze hierna nogmaals door het paneermeel.
  10. Bak de nasischijven op 180 graden in de frituurpan gedurende 6 minuten.
  11. Verpak zo'n twintig overheerlijke nasischijven in folie en bewaar ze in de vriezer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Rijst Ei