Visschotel met champignons en aardappel

Visschotel met champignons en aardappel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke visschotel met champignon en aardappel uit de oven. De vis is besprenkeld met citroensap en bestrooid met zout en peper, vervolgens gecombineerd met een mixje van spekjes, uien, champignons en slagroom. Geserveerd met blokjes aardappel en kaas.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 200 g Zeewolffilet

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Visschotel met champignons en aardappel op tafel.

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 2 cm. Kook de aardappelen in water met zout in ca. 8 minuten halfgaar. Giet ze af.
  2. Pel en snipper intussen de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd de vis in stukjes van ca. 2 cm, besprenkel die met het citroensap en bestrooi ze met zout en peper
  3. doe de vis in een ovenschaal.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes zachtjes krokant uit. Voeg de ui en champignons toe en bak het geheel nog ca. 5 minuten. Verdeel het mengsel over de vis in de ovenschaal.
  5. Roer de helft van de kaas en 1 eetlepel bieslook door de slagroom en schenk het mengsel over het vismengsel
  6. voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de blokjes aardappel erover en bestrooi die met de rest van de kaas.
  7. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de schotel, op een rooster, in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Champignons