Aardappelkroketjes

Aardappelkroketjes

Smulweb imageSmulweb

Serveer deze heerlijke krokante aardappelkroketjes als bijgerecht. Gemaakt van aardappelpuree, eieren, boter, en een combinatie van paneermeel en bloem. De kroketjes zijn mooi krokant van buiten en smeuïg van binnen. Frituur ze tot goudbruin en geniet van deze heerlijke krokante bites.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Aardappelkroketjes op tafel.

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze uitdampen.
  2. Stamp de aardappelen tot puree en klop er met de handmixer de boter door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Klop er op laag vuur een heel ei en de eidooier door. Strijk de puree uit op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat en laat 2 uur afkoelen.
  4. Verhit het frituurvet tot 180 C.
  5. Doe de bloem en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop in een derde diep bord het tweede ei los met een paar druppels water.
  6. Vorm van de aardappelpuree kroketjes van 2 centimeter doorsnee en ongeveer 6 centimeter lengte.
  7. Rol de kroketjes eerst door de bloem, druk dat iets aan tussen de handen, haal ze door het ei en wentel ze daarna door het paneermeel.
  8. Frituur de kroketjes met niet meer dan 5 tegelijk goudbruin en krokant.
  9. Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelkroketjes