Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Aardappelkroketjes op tafel.
- Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze uitdampen.
- Stamp de aardappelen tot puree en klop er met de handmixer de boter door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Klop er op laag vuur een heel ei en de eidooier door. Strijk de puree uit op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat en laat 2 uur afkoelen.
- Verhit het frituurvet tot 180 C.
- Doe de bloem en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop in een derde diep bord het tweede ei los met een paar druppels water.
- Vorm van de aardappelpuree kroketjes van 2 centimeter doorsnee en ongeveer 6 centimeter lengte.
- Rol de kroketjes eerst door de bloem, druk dat iets aan tussen de handen, haal ze door het ei en wentel ze daarna door het paneermeel.
- Frituur de kroketjes met niet meer dan 5 tegelijk goudbruin en krokant.
- Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier.