- 2 g bladgel
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Bananenmousse op tafel.
- Laat de gelatineblaadjes weken in wat koud water.
- Klop de eierdooiers met de suiker, tot het mengsel wit wordt. Zet dit even opzij.
- Breng de rum aan de kook, neem het pannetje van het vuur en doe er de afgedroogde gelatineblaadjes bij. Meng het geheel en laat het afkoelen.
- Pel de bananen, snijd ze in schijfjes, doe er citroensap bij en mix het geheel.
- Meng de bananenpuree met de eierdooiers, de rum en de opgeklopte slagroom.
- Klop het eiwit tot u een stevig schuim verkrijgt en doe dit voorzichtig bij de bananencreme.
- Eventueel met wat suiker op smaak brengen.
- Giet de mousse in glazen en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast.
- Serveer zo, of eventueel bestrooid met kaneelpoeder.