Bananenmousse

Bananenmousse

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk lichte mousse van banaan, met een frisse twist. Laat de mousse opstijven in de koelkast en serveer met wat kaneel voor de finishing touch.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 g bladgel

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Bananenmousse op tafel.

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in wat koud water.
  2. Klop de eierdooiers met de suiker, tot het mengsel wit wordt. Zet dit even opzij.
  3. Breng de rum aan de kook, neem het pannetje van het vuur en doe er de afgedroogde gelatineblaadjes bij. Meng het geheel en laat het afkoelen.
  4. Pel de bananen, snijd ze in schijfjes, doe er citroensap bij en mix het geheel.
  5. Meng de bananenpuree met de eierdooiers, de rum en de opgeklopte slagroom.
  6. Klop het eiwit tot u een stevig schuim verkrijgt en doe dit voorzichtig bij de bananencreme.
  7. Eventueel met wat suiker op smaak brengen.
  8. Giet de mousse in glazen en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast.
  9. Serveer zo, of eventueel bestrooid met kaneelpoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Zuivel Citroen Citroensap