- 1 Madame Jeanette Peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zalm met haricots verts op tafel.
- Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
- Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm.
- Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananasstukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten.
- Voeg de zalm en tauge toe en warm alles goed door.
- Strooi de cashewnoten voor het serveren over het gerecht.
- Lekker met pandanrijst of gele rijst.