Zalm met haricots verts

Zalm met haricots verts

Smulweb imageSmulweb

Zalm, haricots verts, Spaanse peper en ananasstukjes. Roerbakken in oestersaus en gember met een vleugje cashewnoten. Een smakelijk Oosters gerecht dat perfect past bij zowel pandan als gele rijst.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Madame Jeanette Peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zalm met haricots verts op tafel.

  1. Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  2. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm.
  4. Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananasstukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten.
  5. Voeg de zalm en tauge toe en warm alles goed door.
  6. Strooi de cashewnoten voor het serveren over het gerecht.
  7. Lekker met pandanrijst of gele rijst.
eet smakelijk