Thaise rijst

Thaise rijst

Smulweb imageSmulweb

Platgeroerd? Geen probleem, deze Thaise rijst is meteen weer in topvorm vanaf het moment dat-ie de wok in gaat. Gemixt met sperziebonen, prei en curry een heerlijk fris en licht geheel, perfect voor een zwoele zomeravond!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Thaise rijst op tafel.

  1. Kook rijst en laat het afkoelen. Was en maak sperziebonen schoon en kook ze even voor tot ze beetgaar zijn. Snijd prei in ringetjes en was deze goed. Was en maak lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes.
  2. Verhit olie in een wok of grote koekenpan. Verhit currypasta hierin gedurende 3-4 minuten. Voeg rijst toe en bak al roerend gedurende 5 minuten. Voeg boontjes en prei toe en roerbak alles nog eens gedurende 2 minuten.
  3. Roer suiker door de vissaus en laat het oplossen. Voeg dit toe aan de rijst. Meng alles goed door elkaar en garneer met lente-uitjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst