Hamlappen in rose een frans stoofpotje

Hamlappen in rose een frans stoofpotje

Smulweb imageSmulweb

Deze hamlappen in roze stoofpot is een klassiek Frans gerecht. Perfect geblust met roséwijn en een mooie mix van verse kruiden. Goed gekruid en gekookt tot in de perfectie. Geserveerd met een zijdezachte saus van room en eidooier.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hamlappen in rose een frans stoofpotje op tafel.

  1. Snijd de hamlappen in grove stukken. Pel de ui. Verwijder het vel van de tomaten en snijd de tomaten in vieren. Steek de kruidnagels in de ui.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees hierin in delen goudbruin. Doe al het vlees in de pan en bestrooi dit met de bloem. Goed roeren. Afblussen met de rosé.
  3. Voeg de met kruidnagels bestoken ui, de tomaten en alle verse kruiden toe. Giet er zoveel water bij tot het vlees half onder staat. Voeg de kruidenbouillontabletten erbij.
  4. Laat het vlees in plm. 1 1/2 uur gaar sudderen. Roer af en toe. Verwijder de kruiden en haal het vlees uit de pan. Hou het vlees warm.
  5. Meng de crème fraîche met de eidooier en wat vocht uit de pan. Roer goed door elkaar. Giet dan alles in de pan onder goed roeren. Het vocht mag nu niet meer koken anders gaat het schiften.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Stoofpotje