- 6 g Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Bruschetta met tomaat op tafel.
- Kerf met een scherp mes aan de onderkant van de tomaten een kruis in het velletje.
- Leg de tomaten ca. 1 minuut in heet water. Haal ze eruit en laat ze even schrikken onder de koude kraan.
- Verwijder het vel vanuit het midden van het kruis. Haal ook de pitten eruit en snij het tomatenvlees in kleine blokjes en doe ze in een schaal.
- Meng de olijfolie, fijngesneden basilicum, fijngesneden lente-ui, peper en zout door de tomatenblokjes.
- Laat de schaal met tomaten in de koelkast een half uur staan zodat de tomaten kunnen afkoelen en de smaken kunnen mengen.
- Snij het brood in iets dikkere plakken en rooster ze licht. Wrijf de geroosterde zijde in met knoflook.
- Leg een laagje tomatensalsa op de bovenkant van het brood. Voeg extra olijfolie toe en serveer direct.