Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Smulweb imageSmulweb

Bruschetta met tomaat en basilicum is de perfecte antipasti! Lekker als tussendoortje of voorafje. Jij snijdt tomaten in blokjes en de brengt op smaak met olijfolie, basilicum, lente-ui en peper en zout. Rooster plakken brood en leg daar de tomatensalsa op.

15 min bereiden

voorgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 6 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bruschetta met tomaat op tafel.

  1. Kerf met een scherp mes aan de onderkant van de tomaten een kruis in het velletje.
  2. Leg de tomaten ca. 1 minuut in heet water. Haal ze eruit en laat ze even schrikken onder de koude kraan.
  3. Verwijder het vel vanuit het midden van het kruis. Haal ook de pitten eruit en snij het tomatenvlees in kleine blokjes en doe ze in een schaal.
  4. Meng de olijfolie, fijngesneden basilicum, fijngesneden lente-ui, peper en zout door de tomatenblokjes.
  5. Laat de schaal met tomaten in de koelkast een half uur staan zodat de tomaten kunnen afkoelen en de smaken kunnen mengen.
  6. Snij het brood in iets dikkere plakken en rooster ze licht. Wrijf de geroosterde zijde in met knoflook.
  7. Leg een laagje tomatensalsa op de bovenkant van het brood. Voeg extra olijfolie toe en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Bruschetta