Bloemkoolovenschotel met spelt en kwark

Bloemkoolovenschotel met spelt en kwark

Smulweb imageSmulweb

Bloemkoolovenschotel met groene spelt, gekookt in groentebouillon. Overgoten met kwark, bieslook en ei. Goudbruin uit de oven. Perfect en gezellig voor op de camping.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bloemkoolovenschotel met spelt en kwark op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de groene spelt circa 40 minuten in groentebouillon gaarkoken.
  3. Verwijder bladeren en beurse plekken van de bloemkool, was hem zorgvuldig en leg hem tien minuten in koud water met zout om de bloemkool te ontdoen van eventueel aanwezige insecten.
  4. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in circa 10 minuten in een beetje water met een snufje zout en citroensap halfgaar.
  5. Laat de bloemkool en groene spelt uitlekken en schep ze in een ovenschaal.
  6. Was de bieslook en knip het in kleine ringetjes. Klop de kwark met de eieren, melk, kruiden en bieslookringetjes tot een saus en verdeel deze over de groenten.
  7. Zet de schaal op het rooster in de oven en bak deze in 20 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel