Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Bloemkoolovenschotel met spelt en kwark op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de groene spelt circa 40 minuten in groentebouillon gaarkoken.
- Verwijder bladeren en beurse plekken van de bloemkool, was hem zorgvuldig en leg hem tien minuten in koud water met zout om de bloemkool te ontdoen van eventueel aanwezige insecten.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze in circa 10 minuten in een beetje water met een snufje zout en citroensap halfgaar.
- Laat de bloemkool en groene spelt uitlekken en schep ze in een ovenschaal.
- Was de bieslook en knip het in kleine ringetjes. Klop de kwark met de eieren, melk, kruiden en bieslookringetjes tot een saus en verdeel deze over de groenten.
- Zet de schaal op het rooster in de oven en bak deze in 20 minuten.