Pasta met gerookte zalm

Pasta met gerookte zalm

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse klassieker met een twist: pasta met gerookte zalm geserveerd met gembercrème en gratin met kaas. Een heerlijk geurend bouqet van sinaasappelsap, sjalotten en bleekselderij geeft dit gerecht een heerlijke smaak. Perfect voor een culinair diner.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g groene pasta
  • 100 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pasta met gerookte zalm op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar en giet het af.
  3. Pel en snipper de sjalotten. Maak de bleekselderij schoon en snijd hem fijn. Snijd de zalm in reepjes.
  4. Breng het sinaasappelsap met de sjalotten en bleekselderij aan de kook en laat het 5 minuten koken.
  5. Roer de crème fraîche met gembersiroop en zalm door het uienmengsel.
  6. Schep het mengsel door de pasta en breng het op smaak met zout en peper. Doe het over in een ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover.
  7. Laat de kaas in 20 minuten gratineren en de pasta door en door warm worden.
  8. Serveer met een groene salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta