Courgettesoep

Courgettesoep

Smulweb imageSmulweb

Een makkelijke en smaakvolle Courgettesoep met gerookte zalm en waterkers. De courgette, ui en bouillon vormen de basis, daarna een goede een pureersessie met een staafmixer. Top de soep af met mooie zalmreepjes en waterkers voor een compleet gerecht!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Courgettesoep op tafel.

  1. Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en smoor de ui en courgette afgedekt ca. 4 minuten. Voeg de bouillon toe en verwarm de soep nog 5 minuten op zacht vuur.
  3. Pluk 4 mooie toefjes waterkers, schep de rest door de soep. Pureer het geheel direct met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de zalm in mooie reepjes van ca. 1 cm breed. Schep de soep in vier warme diepe borden en maak in het midden een bergje van gerookte zalm. Garneer met een toefje waterkers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep