Basisrecept witbrood voor in de oven

Basisrecept witbrood voor in de oven

Smulweb imageSmulweb

Met dit basisrecept maak je een heerlijk witbrood in de oven. Combineer met kaas, jam of gewoon lekker gezouten boter. Het deeg rijst in de oven en zal daarom nog smeuïg blijven in tegenstelling tot droge fabrieksbroodjes.

120 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Basisrecept witbrood voor in de oven op tafel.

  1. Doe de bloem met zout en de gist in een kom en roer alles goed door elkaar.
  2. Schenk de melk in het midden.
  3. Roer vanuit het midden met een houten lepel tot de bloem opgenomen is.
  4. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
  5. Voeg een extra scheutje melk of water toe als het deeg te droog is. Voeg wat extra bloem toe als het te plakkerig is.
  6. Bestuif een ruime kom met bloem en leg het deeg erin. Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen (bijvoorbeeld in een oven van 30-40 graden).
  7. Vet een cakeblik of bakplaat in met olie of bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Druk het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap, rol het op en leg het in een bakblik met de naad naar beneden. Bestrijk het deeg naar wens met water en strooi er zaden of pitten over.
  9. Dek het deeg losjes af met folie en laat het nog ca. 30 minuten staan.
  10. Verwarm intussen de oven voor tot 225 graden.
  11. Bak het brood in ca. 25 minuten gaar en bruin.
  12. Bestrijk het brood eventueel 5 minuten voor het eind van de baktijd nog met melk of water voor een glimmende korst.
  13. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel