Zalige tomaten en mascarpone taartjes

Zalige tomaten en mascarpone taartjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke tomaten en mascarpone taartjes met een krokant deeg gevuld met pesto, mascarpone, Parmezaanse kaas en zachtgebakken tomaten, op smaak gebracht met tijm, peper en zout. Perfect voor de hartige trek als voorgerecht of als lunch.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Zalige tomaten en mascarpone taartjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190?C (gas 5/ hete lucht 170?C). Snijd het deeg in de lengte doormidden, rol uit tot 2 stukken van 17x35 cm en snijd hieruit 4 cirkels met een doorsnee van 16 cm. Leg de deegcirkels op een bakplaat. Trek zo'n 2 cm van de rand een cirkel in de deegrondjes.
  2. Meng de pesto met de mascarpone, parmezaanse kaas en eidooiers. Smeer dit mengsel binnen de cirkel op het deeg. Leg de plakjes tomaat in cirkels op het pestomengsel. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de blaadjes tijm.
  3. Bak de tomatentaart gedurende 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het deeg krokant is en de tomaten zacht zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Desserts