Konijn op grootmoeders wijze

Konijn op grootmoeders wijze

Smulweb imageSmulweb

Konijn op grootmoeders wijze. Heerlijk mals en sappig konijn gestoofd in een smaakvol bier-sausje met ui, spek en kruiden. Ideaal voor een koudere dag en smaakt uitstekend geserveerd met groenten en aardappelen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1200 g Konijndijfilet
  • 20 g Jumbo Tijm
  • 750 ml Bokbier

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Konijn op grootmoeders wijze op tafel.

  1. Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en hou opzij.
  2. Laat in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren.
  3. Voeg vervolgens de ui-ringen, laurier en de peperkorrels toe. Kruid flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.
  4. Neem de konijnenstukken uit de pan en hou warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie.
  5. Giet de saus over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Vlees Sauzen