Wienerbrod

Wienerbrod

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Wienerbrod volgens authentiek recept. Luchtige bladerdeeg gevuld met amandelspijs en jam, afgemaakt met een goudgele, knapperige topping van suiker en geschaafde amandelen. Serveer deze luchtige traktatie bij koffie of thee.

45 min bereiden

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Wienerbrod op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden C/gasovenstand 4 en bakplaat invetten.
  2. Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in circa 10 minuten laten ontdooien.
  3. Intussen in kom amandelspijs fijnprakken en citroensap erdoorroeren.
  4. In kommetje ei loskloppen en aanrecht bestuiven met 1 el bloem.
  5. Leg 5 plakjes bladerdeeg naast elkaar in lange reep (dakpansgewijs 1 1/2 cm over elkaar).
  6. Bestrijk de randen met ei en druk goed aan. Herhaal dit 2 keer.
  7. Verdeel amandelspijs en jam erover, daarbij ca. 2 cm van de randen vrijlaten.
  8. Vouw repen bladerdeeg in lengte tot rol dicht en druk daarbij de randen goed dicht.
  9. Leg bladerdeegrollen in lengte naast elkaar en vorm er een vlecht van. Maak een cirkel van de vlecht op de bakplaat, druk de uiteinden tegen elkaar aan.
  10. Bestrijk de bovenkant met rest van ei en verdeel suiker en geschaafde amandelen erover, druk goed aan.
  11. Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
  12. Laat afkoelen en snijd in 10 stukken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Bladerdeeg Citroen Jam Citroensap