- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Zomerse koude kartoffel-komkommer salade om te smullen op tafel.
- Laat de aardappels goed uitlekken en kook ze vervolgens in water met zout voor ca. 20 minuten.
- Verhit de bouillon en neem de pan van het vuur. Snijd de aardappelen in plakjes en leg ze direct in het bouillonmengsel. Voeg de gesnipperde ui toe. Laat de aardappels 30 minuten in de bouillon staan (van het vuur af) en giet vervolgens de bouillon af.
- Met een mixer, roer de eierdooier, mosterd, zout en peper goed door elkaar. Voeg al kloppende de olie toe, eerst druppelsgewijs vervolgens in een dun straaltje. Roer de creme fraiche en de kervel erdoor.
- Meng de aardappelen met ui en roommayonaise voorzichtig door elkaar in een schaal en laat het minstens 2 uur goed intrekken.
- Snijd de komkommer in kleine stukjes en laat ze drogen op keukenpapier. Meng vervolgens door de salade.