Mexicaans stokbroodje

Mexicaans stokbroodje

Smulweb imageSmulweb

Een broodje voor de stevige trek, niet voor een tussendoortje. Het Mexicaanse stokbroodje met chili bestaat uit gehakt, paprika, ui, prei en bruine bonen. Garneer het af met tomaat en kaas, pure perfectie!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mexicaans stokbroodje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Verwijder de zaden van de paprika. Snijd de paprika, ui en prei in stukjes. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af met water. Snijd de tomaten in plakjes.
  2. Bak het gehakt zonder olie of boter rul en bruin. Bak de paprika, ui en prei even mee. Voeg 350 ml water en de mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook.
  3. Schep het om met de tomatenpuree en bruine bonen. Zet het vuur laag en laat alles 3 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Halveer de stokbroodjes en haal het broodkruim eruit. Vul de onderste helft van de broodjes met plakjes tomaat. Verdeel de chili over de broodjes en leg 2 plakken kaas op elk broodje. Dek de broodjes af met de bovenste helft.
  5. Zet de broodjes in de oven tot de kaas is gesmolten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen