Pasta siciliana

Pasta siciliana

Smulweb imageSmulweb

Extra lekker dankzij de ansjovis, deze pasta siciliana. Heerlijk gemengd met paprika, aubergine, olijven, knoflook, kappertjes, tomaten en verse basilicum. Een ideale voltreffer als je snel nog wat wil maken!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta siciliana op tafel.

  1. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snijd ze fijn. Rasp de ui. Snijd de aubergine en paprika fijn. Plet de knoflook. Snijd de kappertjes en olijven fijn.
  2. Doe de ansjovisfilets in een kommetje en schenk er zoveel melk op dat ze bedekt zijn. Laat het 10 minuten staan om het teveel aan zout weg te nemen. Laat de ansjovisfilets goed uitlekken.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de ui, aubergine en paprika al roerend al roerend tot de aubergine gaar is.
  4. Voeg de knoflook, tomaten met sap en basilicum toe. Leg de deksel op de pan en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles 30 minuten afgedekt pruttelen.
  5. Voeg de ansjovisfilets, olijven, kappertjes en peterselie toe. Laat het nog eens 5 minuten pruttelen zonder deksel.
  6. Kook de pasta in een grote pan met kokend water gaar. Giet de pasta af en serveer de saus over de pasta.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta