boeuf stroganoff

boeuf stroganoff

Smulweb imageSmulweb

Een Russische klassieker die je bij ons vaak op het menu ziet staan: boeuf stroganoff. Dit gerecht is op basis van runderreepjes in een romige paprikasaus. Geserveerd met rijst, pasta of aardappels. Guten appetit!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 600 g Ossenhaas
  • 37.5 g Cognac
  • 150 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke boeuf stroganoff op tafel.

  1. Snijd het vlees in dunne reepjes.
  2. Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder.
  3. Verhit de helft van de olie in de koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe. Fruit beide al roerend op een laag vuur tot de ui zacht wordt.
  4. Voeg de champignons toe en roerbak alles 1 a 2 minuten op een hoog vuur.
  5. Doe de inhoud, inclusief vocht, in een schaal. Veeg de pan schoon en verhit de overige olie.
  6. Bedek het vlees met de bloem en bak het goed bruin. Mogelijk in verschillende delen.
  7. Doe het champignonsmengsel weer bij het vlees.
  8. Voeg de cognac toe en laat alles even doorkoken tot de cognac grotendeels is verdampt.
  9. Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper.
  10. Kook alles 10-15 minuten tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt.
  11. Roer de zure room erdoor en strooi de peterselie erover. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Boeuf stroganoff