Frittata met aardapelen en spek

Frittata met aardapelen en spek

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk lunch of diner gerecht: een Italiaanse frittata met aardappelen en spek. Uien, knoflook, spek en aardappelen worden in de pan gebakken en vervolgens gebakken onder de grill met eieren. Serveer met een gemengde groene salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Frittata met aardapelen en spek op tafel.

  1. Halveer de ui en snipper ze. Snijd het spek grof. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Verhit de helft van de olie in een pan met anti-aanbaklaag met een doorsnede van 28 cm. Bak de ui, spek en knoflook tot de ui zacht is. Voeg de aardappelen toe. Roerbak 10 minuten tot ze mals zijn. Doe het aardappelmengsel in een middelgrote kom en maak de pan schoon.
  3. Wrijf de pan in met de resterende olie. Verdeel het aardappelmengsel in de pan. Klop de eieren en het water in een middelgrote kom tot ze goed gemengd zijn. Schenk het losgeklopte ei over het aardappelmengsel.
  4. Bak de frittata 8 minuten op laag vuur, losjes bedekt met folie, tot de bodem bruin is. Plaats de frittata onder de hete grill tot hij gestold en de bovenkant bruin is.
  5. Serveer met een gemengde groene salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Vlees Speklap