Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Provencaals stoofpotje op tafel.
- Snijd het rundvlees in grote dobbelstenen.
- Pel de sjalotjes en halveer ze. Schrap de winterwortel en snijd hem in plakjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd hem in blokjes.
- Verhit de boter en olijfolie in de braadpan en bak hierin de spekblokjes licht krokant. Schep ze uit de pan. Bak het rundvlees rondom bruin in het bakvet. Schep het uit de pan bij de spekjes.
- Roerbak de ui, winterwortel, knoflook en paprika 2 minuten en schep de bloem erover. Schenk de wijn en fond erbij en verwarm het.
- Voeg het vlees weer toe met de Provençaalse kruiden. Stoof het gerecht met de deksel op de pan 2 uur tot het vlees zacht en gaar is.
- Voeg het laatste half uur de champignons en olijven toe.