- 100 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip marengo (poulet marengo) op tafel.
- Ontvel de tomaten en snijd in vieren. Verwijder de groene steelaanzet.
- Snipper de gepelde uien. Bestrooi de kippenbouten met zout. Maak de knoflook schoon en pel deze.
- Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de kippenbouten snel aan beide kanten aan.
- Voeg de stukken tomaat, de gesnipperde ui, de knoflook en de rozemarijn toe. Giet de gezeefde tomaten en ongeveer 2 dl water in de pan. Kip en groenten moeten voor driekwart onder staan.
- Breng alles aan de kook en temper dan de hittebron. Stoof de kippenbouten in ongeveer 20 minuten helemaal gaar.
- Verwijder het takje rozemarijn. Roer de cognac door het vocht in de pan en verwarm hierin kort de rivierkreeftjes.
- Verdeel de kippenbouten, de groenten, saus en rivierkreeftjes over de schaal of borden.