Pain de campagne

Pain de campagne

Smulweb imageSmulweb

Dit ambachtelijke, knapperige brood genaamd Pain de campagne is perfect voor bij de borrel of tijdens de lunch. Met een lang gerezen deeg van meel en water. Maak het brood af door er een mooi patroon in te snijden en bak het af in de oven.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 120 ml Water
  • 25 g Roggemeel

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pain de campagne op tafel.

  1. Doe de ingrediënten voor het zetseldeeg in de juiste volgorde in de broodbakmachine. Kies de stand "Deeg" en druk op start.
  2. Schakel de machine aan het eind van de cyclus uit, maar laat het deeg er 2-8 uur in zitten, met gesloten deksel, afhankelijk van hoe zuur je je brood wilt.
  3. Doe de ingrediënten voor het deeg in de juiste volgorde in het bakblik van de broodbakmachine (dus bovenop het zetseldeeg) en kies weer het programma "Deeg" en druk op Start.
  4. Leg het deeg na het kneden op een licht met bloem bestoven oppervlak. Sla het voorzichtig door en maak er een stevige ronde bal van. Leg deze op een licht ingevette bakplaat. Bedek het deeg met een grote glazen kom of licht ingevet cellofaan en laat het op een warme plaats in 30-45 minuten rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  6. Bestuif het brood bovenop met meel. Maak drie parallelle inkepingen in het brood en nog drie inkepingen loodrecht op de eerste.
  7. Schuif de bakplaat in de oven op een lage richel en bak het brood gedurende 40 minuten.
  8. Het brood is gaar als het hol klinkt als er op de onderkant wordt getikt.
  9. Laat het brood op een rooster afkoelen.
eet smakelijk