Aardappel-ui-gehaktballetjes

Aardappel-ui-gehaktballetjes

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte aardappel-ui-gehaktballetjes met kruiden en een goudbruin korstje, heerlijk als snack of als hoofdgerecht. Goed gekruid en makkelijk om te maken, een aanrader!

15 min bereiden

borrel

5 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappel-ui-gehaktballetjes op tafel.

  1. Doe de aardappel, ui, gehakt, azijn, tomatenpuree, ei, paneermeel, kruiden en peper en zout in een kom en kneed alles ongeveer 3 minuten totdat het goed vermengd is.
  2. Dek de kom af met folie en zet het gehaktmengsel een uur in de koelkast.
  3. Neem 1 el van het gehaktmengsel en maak er balletjes van die je platdrukt.
  4. Rol de balletjes door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  5. Verhit olie in de pan en bak de balletjes in kleine hoeveelheden in ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  6. Laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
eet smakelijk