Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Patak’s Indiase nasi: biryani

Patak’s Indiase nasi: biryani

magazine badge magazine

Deze Patak's Indiase nasi biryani is snel te bereiden en barst van de smaak. Bak de rijst, groenten, Tikka Masala kruidenpasta, yoghurt en water en laat sudderen totdat de rijst en groenten zijn gekookt. Voeg wat limoensap toe en serveer het gerecht met pappadums. Geniet van de authentieke Indiase smaken!

30 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(2)

Ingrediënten

  • 2 el Zonnebloemolie
  • 300 g Witte rijst
  • 1 Groene paprika
  • 2 Tomaten
  • 3 wortelen
  • 100 g gebroken sperzieboontjes
  • 100 g Sugarsnaps
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • 165 g Patak’s tikka masala kruidenpasta
  • 4 el Magere yoghurt
  • 2 limoenen
  • 8 Patak’s pappadums naturel

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Patak’s Indiase nasi: biryani op tafel.

  1. Verhit de zonnebloemolie in een pan en roerbak de rijst voor 1 min. op hoog vuur.
  2. Voeg alle groenten en de Tikka Masala kruidenpasta toe en roerbak nog 1 min. mee.
  3. Voeg 550 ml water en de yoghurt toe.
  4. Breng het geheel aan de kook, dek toe met het deksel en laat sudderen zonder te roeren, tot de rijst en groenten zijn gekookt en het vocht is geabsorbeerd. Dit duurt ongeveer 15 min. op middelhoog vuur.
  5. Laat het nog eens 5 min. staan voordat je serveert.
  6. Knijp er met een limoen wat sap overheen. Serveer met de pappadums.