Zuute plassies

Zuute plassies

Smulweb imageSmulweb

Zuute plassies zijn zoet broodjes met anijszaad. Perfect voor bij de koffie of thee. Het deeg wordt gemaakt met stroop en bruine suiker wat voor een lekker zoete smaak zorgt. Even afbakken in de oven en smullen maar!

60 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Roggemeel
  • 125 ml Water
  • 3 tl Anijszaad Gemalen
  • 22 g melassestroop

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zuute plassies op tafel.

  1. Los de gist op in warm water van ongeveer 45 graden Celsius. Voeg de stroop toe en laat die oplossen.
  2. Doe het meel, de bruine suiker en het anijszaad erbij en kneed het geheel. Laat het 20 minuten rijzen.
  3. Sla het deeg af (terugslaan) en verdeel het in bolletjes. Als alternatief kunnen de bolletjes ook in hoopjes worden gemaakt.
  4. Laat de bolletjes 20 minuten voorrijzen, kneed opnieuw en laat ze nog 45 minuten narijzen.
  5. Bak de plassies 10 tot 15 minuten op 250 graden Celsius.
eet smakelijk