Gevulde kipfilet

Gevulde kipfilet

Smulweb imageSmulweb

Deze gevulde kipfilet met ham en verse roomkaas is een absolute smaaksensatie. Serveer hem met tomatensterren in vinaigrette en een stokbroodje met knoflookboter uit de oven op je bord.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Gevulde kipfilet op tafel.

  1. Snijd het kraakbeen van de kipfilets.
  2. Snijd de kipfilets over de helft open en maak ze plat op een snijplank.
  3. Sla de kipfilets plat met behulp van plastic en een koksmes.
  4. Kruid de binnenkant van de kipfilets met zout en peper.
  5. Leg een plak ham erop en smeer verse roomkaas eroverheen.
  6. Steek beide kipfilets vast met een satéprikker.
  7. Kruid de buitenkant van de kipfilets met zout en peper (niet te veel zout gebruiken aangezien de ham al vrij zout is).
  8. Bestuif de kipfilets licht met bloem.
  9. Bak de kipfilets in olijfolie op middelhoog vuur gaar en mooi bruin, maar vooral niet te droog.
  10. Houd de kipfilets warm.
  11. Verdeel fijngesneden ham over de tomatensterren.
  12. Meng de vinaigrette nog even goed en verdeel dit over de tomaten, ongeveer 15 minuten voor het serveren.
  13. Verdeel de knoflookboter over het stokbrood door het in openingen te doen.
  14. Doe het stokbrood in een hete oven tot het mooi knapperig is en de boter is gesmolten.
  15. Snijd het stokbrood in handzame plakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte