Asperges op vlaamse wijze met gerookte zalm

Asperges op vlaamse wijze met gerookte zalm

Smulweb imageSmulweb

Verse asperges op Vlaamse wijze met gerookte zalm. Een frisse twist op de klassieke bereiding van asperges. Serveren met fijngehakte eiwitten en peterselie, vermengd met olijfolie en geprakte dooiers. Geniet ervan!

25 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 40 g Jumbo Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Asperges op vlaamse wijze met gerookte zalm op tafel.

  1. Schil de asperges - begin +/- 4 cm onder de kop naar beneden toe.
  2. Kook de 2 eieren (hardgekookt) en scheid vervolgens de dooiers van het eiwit.
  3. Hak de eiwitten fijn en vermeng met de gehakte peterselie en de 0.5 eetlepel olijfolie. Prak de dooiers afzonderlijk fijn.
  4. Breng in een grote pot water aan de kook, voeg er zout en een blokje boter aan toe.
  5. Leg de asperges in het kokende water en kook ze beetgaar in 8 tot 12 minuten (afhankelijk van de dikte).
  6. Laat de asperges uitlekken en serveer ze met het eiwit-peterseliemengsel en de geprakte dooiers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Asperges met zalm