Asperges met scampi

Asperges met scampi

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept zet je asperges met scampi op tafel. Gemengd met tomaten en basilicum. Vergeet niet de scampi te kruiden met peper en zout. De asperges beetgaar koken, serveren met de gebakken scampi en tomatensalsa en smullen maar!.

25 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

  • 10 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Asperges met scampi op tafel.

  1. Schil de asperges, begin +/- 4 cm onder de kop. Schil ook de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Vermeng deze met de gesnipperde basilicum en 0.5 eetlepel olijfolie.
  2. Pel de scampi - op het staartstukje na - en verwijder het darmkanaal.
  3. Breng een grote pot water aan de kook, voeg er zout en een blokje boter aan toe. Leg de asperges in het kokende water en kook in 8 a 12 minuten beetgaar (afhankelijk van de dikte).
  4. Ondertussen: Bak de scampi in een wok kort aan in hete olie. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer de gekookte asperges met de gebakken scampi en tomatensalsa.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges