Gehakttaart

Gehakttaart

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart gevuld met gehakt, ui, paneermeel en diverse smaakmakers. De taartbodem is bekleed met croissantdeeg en bestrooid met kaas. Een makkelijk gerecht wat in de oven binnen 30 minuten gaar wordt gebakken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 540 g Croissantdeeg

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gehakttaart op tafel.

  1. Pel de ui en rasp deze in een kom of maak fijn in een blender. Breek hierboven het ei. Voeg gehakt, paneermeel, peterselie, nootmuskaat, ketjap, tomatenketchup, worcestershiresaus en tabasco toe. Meng alles goed.
  2. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  3. Bekleed een ingevette taartvorm met 7 driehoekjes croissantdeeg.
  4. Strooi kaas over de taartbodem en schep het gehaktmengsel erop.
  5. Snijd de rest van het deeg in reepjes en leg deze eroverheen.
  6. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 30 minuten tot deze gaar en goudbruin is.
eet smakelijk