Lamsrack met tijm-honingboter

Lamsrack met tijm-honingboter

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke lamsracks uit de oven besprenkeld met tijm-honingboter en vergezeld met tomaatjes in knoflook-tijmsaus. Een feestelijk gerecht dat binnen no time op tafel staat! Serveer het lamsvlees met aardappelpuree gemengd met ringetjes zwarte olijven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Lamsrack
  • 30 g Jumbo Tijm
  • 0.2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Lamsrack met tijm-honingboter op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bestrooi de lamsracks met peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Ris de tijm van de takjes. Snijd de knoflook in plakjes.
  3. Schep de tomaatjes in een schaal om met 2 eetlepels olie, knoflook en 1 theelepel tijm.
  4. Roer de rest van de tijm met de honing, zout en peper door de boter.
  5. Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de lamsracks rondom bruin. Leg het vlees in de braadslede en bak ze met de tomaatjes ernaast in de oven in 8 minuten rose, keer ze halverwege.
  6. Neem het vlees uit de oven, verpak het in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
  7. Snijd de lamsracks langs de botjes in losse "karbonaatjes" en rangschik ze op twee warme borden. Schep de tijm-honingboter op het vlees. Neem de tomaatjes uit de oven en leg ze naast het lamsvlees.
  8. Serveer met aardappelpuree, gemengd met ringetjes zwarte olijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Aardappelpuree