- 800 g Lamsrack
- 30 g Jumbo Tijm
- 0.2 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Lamsrack met tijm-honingboter op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bestrooi de lamsracks met peper en laat ze op kamertemperatuur komen. Ris de tijm van de takjes. Snijd de knoflook in plakjes.
- Schep de tomaatjes in een schaal om met 2 eetlepels olie, knoflook en 1 theelepel tijm.
- Roer de rest van de tijm met de honing, zout en peper door de boter.
- Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de lamsracks rondom bruin. Leg het vlees in de braadslede en bak ze met de tomaatjes ernaast in de oven in 8 minuten rose, keer ze halverwege.
- Neem het vlees uit de oven, verpak het in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
- Snijd de lamsracks langs de botjes in losse "karbonaatjes" en rangschik ze op twee warme borden. Schep de tijm-honingboter op het vlees. Neem de tomaatjes uit de oven en leg ze naast het lamsvlees.
- Serveer met aardappelpuree, gemengd met ringetjes zwarte olijven.