Brusselse wafels met warme kersen

Brusselse wafels met warme kersen

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf en anderen met Brusselse wafels en warme kersen. Het wafeldeeg is gemakkelijk te maken en kun je al vooraf bereiden. Heerlijk op een zondagmiddag of als dessert na een feestelijke maaltijd.

25 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Brusselse wafels met warme kersen op tafel.

  1. Zeef eerst de bloem en leg de bloem in een ronde cirkel op het aanrecht. Leg de suiker, boter, ei, snufje zout, de vanillesuiker en het citroenrasp in het midden en vermeng dit met elkaar. Kneed dit met de handen totdat het een glad en soepel deegje is.
  2. Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een walnoot. Leg deze zolang op een bord.
  3. Verwarm een wafelijzer en bestrijk het met wat olie. Druk een bolletje in het midden van het wafelijzer en klap het goed dicht. Laat het wafelijzer nu 3 minuten op niet te hoog vuur bakken aan beide kanten. Haal de wafel voorzichtig met een vork uit het wafelijzer en houd de wafels warm totdat ze allemaal gebakken zijn.
  4. Verwarm het vocht van de kersen in een pannetje en voeg de opgeloste allesbinder toe. Blijf dit goed roeren. Het vocht wordt nu dikker. Voeg de kersen en suiker toe en laat het geheel heel even doorkoken.
  5. Serveer de kersencompote bij de warme wafels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Wafels Brusselse wafels