Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Smulweb imageSmulweb

De klassieke Franse clafoutis met kersen. Een taart met een luchtig beslag, verse kersen en een krokante suikerlaag. Serveer deze clafoutis warm en je waant je zo in Frankrijk.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Clafoutis met kersen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een springvorm van ongeveer 20 cm doorsnede in met boter.
  3. Ontpit zo nodig de kersen.
  4. Klop een glad beslag van de bloem, poedersuiker, melk en het ei.
  5. Doe het beslag in de taartvorm.
  6. Verdeel de kersen hierover en bestrooi het geheel met de kristalsuiker.
  7. Bak de clafoutis in een voorverwarmde oven van 180°C in 25 à 30 minuten gaar.
  8. Serveer de clafoutis met kersen warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Kersen