Champignonsoep met gerookte kip

Champignonsoep met gerookte kip

Smulweb imageSmulweb

Een romige champignonsoep met gerookte kipfilet. Gemaakt met verse kastanjechampignons, ui en knoflook in combinatie met kookroom en tijm. Breng op smaak met peper en port en binnen 30 minuten kan je genieten van deze lekkere soep.

45 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Champignonsoep met gerookte kip op tafel.

  1. Borstel de paddenstoelen of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui en pel het teentje knoflook.
  2. Verhit de boter in een soeppan en roerbak hierin de kastanjechampignons, ui en knoflook.
  3. Giet de bouillon erbij en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de tijm en kookroom toe en verwarm zonder te koken.
  5. Schep de in reepjes gesneden kipfilet erdoor en voeg peper naar smaak en port toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte