Babi pangang

Babi pangang

Smulweb imageSmulweb

Babi pangang volgens dit recept is een aanrader. De varkensvleesstukjes worden gebakken en gesmoord in een pittig-scherpe saus met ketjap en sambal. Geserveerd met atjar en rijst, maakt het de maaltijd compleet.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(18)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Babi pangang op tafel.

  1. Snij het vlees in dobbelsteentjes en de uien in grove snippers. Pers de knoflook of rasp hem. Laat de atjar tjampoer uitlekken.
  2. Doe de boter in de pan en braad het vlees mooi bruin. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit ze mee. Als ze mooi van kleur zijn, voeg je de bruine suiker, de ketjap en de sambal toe. Laat het geheel lekker sudderen.
  3. Doe in een steelpan 2,5 dl. water. Voeg hierbij de tomatenpuree, het bouillonblokje en de keukenstroop (GEEN appelstroop) toe. Breng dit mengsel aan de kook en zorg dat het blokje en de stroop helemaal opgelost zijn in het water. Voeg hierna het vocht toe aan de pan met vlees.
  4. Laat het zachtjes pruttelen en kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  5. Voeg op het laatste moment de atjar toe aan het vlees en bind de saus aan met wat maizena.
  6. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Fruit Sauzen Rijst