Mezze hummus

Mezze hummus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke mezze hummus. Rooster de sesamzaadjes tot ze springen en laat ze in olijfolie staan. Pureer de kikkererwten, voeg knoflook, zout, cayennepeper, citroensap en olijfolie toe. Spatel de komijn erdoor. Bestrooi met paprikapoeder en peterselie. Perfect bij warm pitabrood.

15 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mezze hummus op tafel.

  1. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze springen en laat ze vervolgens tien minuten in de olijfolie staan.
  2. Pers de knoflook en hak de peterselie.
  3. Pureer de kikkererwten met een halve deciliter kookvocht in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer het citroensap en de knoflook erdoor en breng op smaak met zout en cayennepeper.
  4. Meng de sesamzaadjes met de olie erdoor.
  5. Spatel de komijn erdoor.
  6. Serveer op een plat bord en bestrooi met paprikapoeder en peterselie. Giet er eventueel een klein beetje olijfolie over. Smeer de hummus op warm pitabrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen