- 1 el Majorlein
- 10 g Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ossobuco op tafel.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof hier de fijngehakte sjalotjes in tot ze glazig worden.
- Voeg de schijfjes wortel, gepelde en in stukjes gesneden tomaten toe. Meng alles goed, dek de pan af en laat de groenten 5 tot 10 minuten stoven.
- Wentel ondertussen de schijven kalfsschenkel in de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en braad de kalfsschenkels aan beide kanten aan. Leg ze op de groentemengeling en voeg peper, zout, tijm, laurier, basilicum, marjolein en de geperste teentjes knoflook toe.
- Blus het braadvocht met de witte wijn en droge vermout. Maak de braadresten goed los en giet ze over de ossobuco. Voeg 3 reepjes citroenschil toe en laat nog 90 minuten zachtjes stoven.
- Verwarm het vlees op een zacht vuurtje. Leg de stukken schenkel op een diep bord en overgiet met de saus. Bestrooi met Parmezaanse kaas en geef er verse pasta of risotto bij.