Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Pavlova met aardbeien op tafel.
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak een kom vetvrij met wat citroensap.
- Klop de 2 eiwitten stijf, voeg geleidelijk de suiker en de azijn toe.
- Schep het eiwit in een bergje op de bakplaat en maak er met een lepel een diepe kuil in.
- Bestrooi het eiwit licht met de eetlepel suiker en bak de eiwitbodem in het midden van de oven in circa 1 1/2 uur gaar. Hij moet van buiten hard en van binnen nog een beetje zacht zijn.
- Laat de bodem buiten de oven afkoelen.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
- Schep de slagroom in de kuil van de eiwitbodem en leg de aardbeien erop.
- Garneer de pavlova met wat blaadjes munt.