Pavlova met aardbeien

Pavlova met aardbeien

Smulweb imageSmulweb

Maak een verrukkelijk dessert door een pavlova te maken en te vullen met slagroom en aardbeien. Dit heerlijke recept is makkelijk te volgen en geeft gegarandeerd een perfect resultaat, met een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Garneer met wat blaadjes munt.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pavlova met aardbeien op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Maak een kom vetvrij met wat citroensap.
  4. Klop de 2 eiwitten stijf, voeg geleidelijk de suiker en de azijn toe.
  5. Schep het eiwit in een bergje op de bakplaat en maak er met een lepel een diepe kuil in.
  6. Bestrooi het eiwit licht met de eetlepel suiker en bak de eiwitbodem in het midden van de oven in circa 1 1/2 uur gaar. Hij moet van buiten hard en van binnen nog een beetje zacht zijn.
  7. Laat de bodem buiten de oven afkoelen.
  8. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
  9. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
  10. Schep de slagroom in de kuil van de eiwitbodem en leg de aardbeien erop.
  11. Garneer de pavlova met wat blaadjes munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit Taart Aardbeien Pavlova