Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebakken zalm overgoten met knoflook-kruidensaus op tafel.
- Wrijf de zalmfilet in met peper en zout. Snijd de filet overdwars in mooie repen van ongeveer 3 cm breed.
- Roer in een schaaltje de kruiden door elkaar en wentel de repen zalm erdoor, zodat de zalm rondom bedekt is met kruiden.
- Smelt de boter in een pan met anti-aanbaklaag en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit. Bak de knoflook ongeveer 30 seconden.
- Voeg de repen zalm toe aan de pan en bak deze op een matig hoog vuur in ongeveer 5 minuten lichtbruin en gaar. Keer de zalm regelmatig om.
- Schep de zalmrepen op de borden. Roer de crème fraîche door het achtergebleven bakvet en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap en lepel het over de zalm.