- 500 g Schär Gluten Free Bladerdeeg
- 400 g Spinazie uit de diepvries
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Spinazieflappen op tafel.
- Leg indien nodig feta kaas in het water om een mildere smaak te krijgen.
- Ontdooi bladerdeeg.
- Ontdooi spinazie en laat het afkoelen voordat je gaat mengen. Als je verse spinazie gebruikt, kook het dan een uur van tevoren.
- Pel en rasp voorjaarsuitjes of snijd ze zeer fijn.
- Laat de feta kaas uitlekken en dep droog.
- Meng spinazie met voorjaarsui, kaas, ei (bewaar dooiers), zout, peper en oregano.
- Rol het ontdooide bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad tot 4 plakken ter grootte van 10x20 cm en 2 mm dik.
- Snijd afwisselend in de breedte en in de lengte af en snijd 6 vierkantjes van 10x10. (Gebruik kant-en-klaar deeg indien gewenst).
- Verwarm de oven voor op 190-220 graden.
- Leg een hoopje vulling in het midden van de vierkantjes.
- Bestrijk de randen van het deeg met water, klap dicht en druk de randen aan met een vork.
- Bestrijk tot slot met losgeklopte eierdooier.
- Bestrooi flappen met sesamzaad, besprenkel met water en bak gedurende 15-20 minuten op 190 graden in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.