Spinazieflappen

Spinazieflappen

Smulweb imageSmulweb

Maak deze lekkere spinazieflappen met feta kaas, voorjaarsui, ei en oregano. Verwarm de oven voor op 190-220 graden. Bestrijk de randen van het deeg met water, klap dicht en druk aan met een vork. Bak gedurende 15-20 minuten totdat ze goudbruin zijn.

45 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Schär Gluten Free Bladerdeeg
  • 400 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Spinazieflappen op tafel.

  1. Leg indien nodig feta kaas in het water om een mildere smaak te krijgen.
  2. Ontdooi bladerdeeg.
  3. Ontdooi spinazie en laat het afkoelen voordat je gaat mengen. Als je verse spinazie gebruikt, kook het dan een uur van tevoren.
  4. Pel en rasp voorjaarsuitjes of snijd ze zeer fijn.
  5. Laat de feta kaas uitlekken en dep droog.
  6. Meng spinazie met voorjaarsui, kaas, ei (bewaar dooiers), zout, peper en oregano.
  7. Rol het ontdooide bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad tot 4 plakken ter grootte van 10x20 cm en 2 mm dik.
  8. Snijd afwisselend in de breedte en in de lengte af en snijd 6 vierkantjes van 10x10. (Gebruik kant-en-klaar deeg indien gewenst).
  9. Verwarm de oven voor op 190-220 graden.
  10. Leg een hoopje vulling in het midden van de vierkantjes.
  11. Bestrijk de randen van het deeg met water, klap dicht en druk de randen aan met een vork.
  12. Bestrijk tot slot met losgeklopte eierdooier.
  13. Bestrooi flappen met sesamzaad, besprenkel met water en bak gedurende 15-20 minuten op 190 graden in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Bakken Bladerdeeg