Gerookte forel met een dillesausje

Gerookte forel met een dillesausje

Smulweb imageSmulweb

Gerookte forel met een romig dillesausje. Haal de vis uit de rookoven en serveer direct. Fileer de vis op je bord en dip deze in de saus. Lekker met bijvoorbeeld asperges en een gewone gekookte of gepofte aardappel.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gerookte forel met een dillesausje op tafel.

  1. Was de vissen, dep ze droog en leg ze op het ingevette rooster van de rookoven. Rook ze 25 minuten.
  2. Kook de visbouillon met de wijn in tot de helft en voeg de crème fraîche toe terwijl je klopt. Voeg kleine stukjes boter toe en blijf kloppen totdat het goed gemengd is. Maak de saus op smaak met zout en peper en houd de saus warm. Meng er op het laatst de gehakte dille door.
  3. Haal de vissen uit de rookoven en serveer ze direct. Ieder fileert de vis op het eigen bord.
  4. Geef de saus apart erbij. Lekker met bijvoorbeeld asperges en een gewone gekookte of gepofte aardappel.
eet smakelijk