- 30 g Broodverbeteraar
- 250 g Krenten
- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Paasbrood op tafel.
- Bereid de spijs volgens de verpakking(vermeng het met een half ei). Week de krenten en rozijnen in lauw water.
- Doe meel met gist, broodverbetermiddel, zout, kaneel en suiker in een kom. Doe vervolgens de krenten, de rozijnen, de sucade en het ei erbij en vermeng het geheel met de mixer. Voeg water toe totdat het een stevig, niet aan de kom plakkend deeg is.
- Smeer het bakblik in met boter en bestrooi hem met meel.
- Haal het deeg uit de kom en rol het uit tot een dikke plak. Leg hier de rol spijs in en rol het deeg op. Leg de deegrol in het bakblik en laat hem op een warme, vochtige plek ca. 2 1/2 uur rijzen. Bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven met twee bakjes water. Verwarm de oven hiervoor 1 minuut op vijftig graden.
- Bak het brood in 50 minuten op 200 graden gaar.