Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Koolrabi met champignons uit de oven op tafel.
- Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes. Kook de koolrabi in water met zout in 10-15 minuten gaar. Laat goed uitlekken.
- Pel het sjalotje en snipper deze. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
- Smelt de helft van de boter in een pan en bak hierin de sjalotjes en champignons goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een vuurvaste schaal in met de rest van de boter. Meng de koolrabi voorzichtig met de champignons en de helft van de geraspte kaas en doe het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de rest van de kaas vermengd met peterselie over de koolrabi.
- Klop de eieren los met de room en giet het mengsel over de koolrabi. Verdeel de rest van de boter in vlokjes erover.
- Bak de schotel in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.