Aardbeienmousse

Aardbeienmousse

Smulweb imageSmulweb

Een hemelse ervaring, deze aardbeienmousse. Gemaakt van verse aardbeien, limoensap, en slagroom. De mousse moet een uur in de koelkast staan en wordt geserveerd met een heerlijke topping van een halve aardbei en basilicumblaadje.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 4 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardbeienmousse op tafel.

  1. Pureer de aardbeien met de suiker en het limoensap.
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp ze uit en los ze op in een klein beetje warm water.
  3. Vermeng de gelatine met de aardbeienpuree en laat het een kwartiertje staan in de koelkast.
  4. Klop de room zeer stijf en spatel het luchtig door het aardbeimengsel.
  5. Verdeel het mengsel in kopjes of schaaltjes en laat het tenminste 1 uur opstijven in de koelkast.
  6. Werk vlak voor het serveren af met een halve aardbei en een blaadje basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Aardbeien