Lasagne van koolraap en prei

Lasagne van koolraap en prei

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke vegetarische versie van de klassieke lasagne met koolraap en prei. Bevat volledige plakjes koolraap in plaats van lasagnevellen. De romige bechamelsaus en de kaaslaag zorgen voor een klassieke lasagnesmaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Koolraap

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Lasagne van koolraap en prei op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 3 cm dik. Kook de plakken in ruim water met zout in ca. 12 minuten beetgaar.
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak het gehakt met preiringen rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten mee. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur.
  3. Verdeel de helft van de plakken koolraap over de bodem van een ovenschaal. Schep de helft van het gehaktmengsel erop. Schenk de helft van de bechamelsaus over het gehakt en strijk het uit. Herhaal deze handeling met de rest van de ingrediënten.
  4. Strooi kaas over de bovenkant van de lasagne en bak deze in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Kool Prei Koolraap