Chocolademousse met cointreau

Chocolademousse met cointreau

Smulweb imageSmulweb

Deze chocolademousse heeft een bijzondere touch dankzij de cointreau. Geserveerd met een dot slagroom en wat cacaopoeder wordt het een heerlijk dessert om je gasten te verwennen. Even geduld hebben voor hij opgestijfd is en genieten maar!

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Cointreau

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolademousse met cointreau op tafel.

  1. Breek de chocolade in stukjes en verwarm au bain-marie tot ze gesmolten zijn. Roer goed door en haal de schaal uit de pan met water.
  2. Roer van het vuur de eidooiers en de Cointreau door de chocolade.
  3. Sla de slagroom half stijf.
  4. Sla de eiwitten stijf tot ze gaan pieken. Voeg dan de suiker toe en klop nog even.
  5. Schep 2 of 3 lepels room en eiwit door de warme chocolade en roer tot een egale massa ontstaat.
  6. Spatel voorzichtig de rest van de slagroom en als laatste de eiwitten. Spatel tot een gelijkmatige luchtige massa en schep deze in kommen.
  7. Laat de mousse minimaal 2 uur opstijven.
  8. Serveer met een dot slagroom en bestrooi met wat cacaopoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts