- 600 g Snoekbaarsfilet
- 1 el Arachide olie
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Snoekbaars gelakt met appelstroop bieslook en rieslingsaus op tafel.
- Schil de bleekselderijstengels. Snijd de bleekselderij in stukjes en het spek in reepjes. Snipper de sjalotjes.
- Rooster de visfilets om en om (eerst op de huid) in een hete antiaanbaklaag met iets olie. Neem ze uit de pan en leg ze op een bakpapiertje.
- Kook de riesling met 1 sjalot om tot de helft van het vocht is verdampt. Voeg de visfond toe, en weer tot de helft inkoken. Voeg 1/2 dl room toe. Weer inkoken tot de saus begint te binden. Klop er op het laatste moment de klontjes koude boter en eventueel nog een scheutje riesling door.
- Bak in een hete pan de bleekselderij in een scheutje olie even aan. Voeg de sjalot en de spekjes toe. Roer hier 1/2 dl room door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Lak de huid van de geroosterde snoekbaarsfilets met de appelstroop en laat ze onder een heel hete grill (met de huid naar boven) even doorgaren.
- Leg de bleekselderij met spekjes in het midden van het bord met hierop de snoekbaars en de gladde saus eromheen. Strooi het pijpkruid (bieslook) erover.