Tapas van eieren

Tapas van eieren

Smulweb imageSmulweb

Deze Spaanse tapas van gevulde eieren verdienen zeker uw aandacht! Gekookte eieren worden gevuld met piment en olijven. Breng op smaak met mayonaise, Tabasco en cayennepeper. Het resultaat? Lekker en een lust voor het oog!

25 min bereiden

borrel

16 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tapas van eieren op tafel.

  1. Kook de eieren in koud water in 10 minuten. Laat ze schrikken in koud water.
  2. Snijd de eieren doormidden en schep voorzichtig de dooiers eruit. Prak de eierdooiers heel fijn.
  3. Laat de pimento's goed drogen op keukenpapier. Hak de olijven fijn. Hak alles extra fijn als je met een spuitzak gaat werken.
  4. Roer pimento, groot deel olijven door de dooiers. Voeg mayonaise, tabasco, cayennepeper en zout en peper naar smaak toe.
  5. Voor een opvallend resultaat kunt u het mengsel met een spuitzak in de holle eiwitten spuiten. Schep voor een eenvoudiger afwerking de vulling er met een theelepel in.
  6. Leg de eieren op een schaal. Leg boven op elk ei een reepje pimiento en een stukje olijf. Bestuif de eieren met wat paprikapoeder en garneer ze met een sprietje dille.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Tapas