Thaise curry met kip en peultjes

Thaise curry met kip en peultjes

Smulweb imageSmulweb

Een pittige Thaise curry met kip en peultjes. De currypasta wordt gebakken in hete olie, waar vervolgens de reepjes kipfilet aan worden toegevoegd. Het geheel wordt afgemaakt met kokosmelk, limoensap, sjalotjes en Japanse sojasaus. Serveer met witte rijst en garneer met basilicumblaadjes, rode peper en cashewnoten.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Peultjes
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Thaise curry met kip en peultjes op tafel.

  1. Bak de currypasta 3 tot 4 minuten in de hete olie. Bak de reepjes kipfilet circa 5 minuten mee.
  2. Voeg de Japanse sojasaus, limoensap, gemberwortel, sjalotjes, peultjes en kokosmelk toe en laat het mengsel 8 tot 12 minuten zachtjes stoven tot de kip en peultjes gaar zijn.
  3. Bewaar de helft van het gerecht voor de volgende dag.
  4. Garneer de rest met basilicumblaadjes, rode peper en cashewnoten.
  5. Serveer er witte rijst bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Kip curry Thaise curry